Genderdiversiteit: de toekomst van de financiële sector

Women in Finance pleit voor gelijke kansen voor iedereen binnen de financiële sector. Jong en oud. Man, vrouw en X. Ieder met eigen troeven en met een eigen, unieke manier om naar de wereld te kijken. Net dat is de sterkte van een bedrijf. Net dat leidt tot betere inzichten en beslissingen.

 

Ontdek wie we zijn

#18 Portret van een vrouw in de financiële sector: Astrid Coppens

Astrid Coppens heeft een opmerkelijke 22 jaar bij SWIFT achter de rug. Astrid, Head of Tech Platform Readiness & Continuity, omschrijft zichzelf als een energieke en authentieke leider.

Hier lees je haar verhaal.

Women in Finance: dat is ook een ijzersterk diversiteitscharter

Financiële instellingen die het charter ondertekenen, engageren zich om genderverschillen op elk niveau in hun bedrijf te meten, specifieke objectieven voor het bedrijf vast te leggen, een diversiteits- en inclusieplan op te stellen en een verantwoordelijke voor diversiteit aan te duiden.

Lees het charter hier

En een jaarlijks rapport om de vooruitgang te meten

Waar staan de ondertekenaars vandaag? Waar willen ze naartoe? En hoe zullen ze het charter gebruiken om hun doelstellingen te bereiken? Op deze - en heel wat andere - vragen biedt het jaarlijks rapport van Women in Finance een antwoord.

Download hier het volledige rapport

“We zijn ervan overtuigd dat - in de wereld van vandaag - diverse groepen de beste beslissingen nemen en dat de meest aantrekkelijke werkgevers de inclusieve zijn„

Christine Van Rijsseghem & Claire Godding - Chair & Co-Chair Women in Finance

Onze leden

Al 44 financiële instellingen ondersteunen Women in Finance.

Events & workshops

We organiseren events en workshops op alle niveaus en over verschillende onderwerpen, uiteraard ook voor mannen. Ben je een beginner, dan geven we je alle basistools en kennis die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Heb je al ervaring, dan geven we je tools om nog betere resultaten te behalen. Als lid kan je gratis deelnemen, maar vergeet niet om je aan te melden!

Er zijn geen activiteiten gepland.