Behind the scenes!

Wo.Men in Finance zou Wo.Men in Finance niet zijn zonder haar leden. Hier lees je meer over de mensen achter de organisatie.

Christine Van Rijsseghem
christine.vanrijsseghem@kbc.be

Met meer dan 30 jaar ervaring in heel wat functies (in belgië en buitenland) in een bank- en verzekeringsgroep, heeft Christine niet alleen waardevolle financiële kennis en leidinggevende capaciteiten, maar ook een groot netwerk opgebouwd.

Christine Van Rijsseghem

Voorzitter
Claire Godding
claire.godding@febelfin.be

Claire investeert veel van haar tijd in het verbeteren van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Na 10 jaar ervaring als Head of Diversity and Inclusion bij BNP Paribas Fortis, stapte Claire in 2019 over naar Febelfin. Haar doel? De hele financiële sector inclusiever en diverser maken.

Claire Godding

Co-voorzitter
Jeroen Somers
jeroen.somers@febelfin.be

Jeroen heeft bijna 20 jaar ervaring in de financiële sector in verschillende Legal & Compliance managementfuncties, en werkt nu bij de Belgian Asset Managers Association (BEAMA).

Hij hecht veel belang aan het bevorderen van een collaboratieve en positieve werkomgeving en houdt van een open, spontane en eerlijke interactie.

Jeroen Somers

Voorzitter van de networking werkgroep
Frédérique Billay
Frederique.Billay@ing.com

Frédérique heeft 20 jaar ervaring in de financiële sector in Finance, Risk, IT en HR rollen. Ze leidde teams en staat nu aan het hoofd van het young graduate programma van ING België. Door haar verschillende ervaringen kon ze de positieve impact van diversiteit op de organisatie zien en daarin een zeer actieve rol spelen.

Frédérique Billay

Voorzitter van de groep aanwerving en promotie
Alois Thiant
alois.thiant@mmc.com

Aloïs leidt de dialoog van Marsh McLennan met beleidsmakers in Europa. Hij is een fervent voorstander van diversiteit en staat altijd te popelen om nog meer te leren op dit gebied!

Alois Thiant

Voorzitter van de werkgroep internationale relaties
Aurélie Michaud
aurelie.michaud@euroclear.com

Aurélie is een senior executive in informatiebeveiliging (risico's en controles), IT en cyberbeveiliging met bijna 25 jaar ervaring, voornamelijk binnen internationale wereldwijde banken en financiële instellingen. Ze richt zich op het samenbrengen van business en IT als betrouwbare partner om duurzame doelen te bereiken. Ze is gepassioneerd over het maken van impact op organisaties en een voorstander van meer diversiteit en meer vrouwen in Tech.

Aurélie Michaud

Voorzitter van de werkgroep cultuur & inclusie
Mathy Mande Muteba
Mathy.Muteba@womeninfinance.be

Mathy is een MBA kandidate aan de KU Leuven Campus Brussel. Naast haar studie deed ze vrijwilligerswerk als voorzitster van AIESEC in Brussel, waar ze een impact wilde hebben op het leven van mensen door te streven naar vrede en de ontplooiing van het menselijk potentieel. Je kunt met haar praten over alles wat te maken heeft met geestelijke gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en vrouwenemancipatie!

Mathy Mande Muteba

Jobstudent
Wendy Baeyens
Wendy.Baeyens@marsh.com

Meer dan 20 jaar ervaring in Luxury Retail, brand management en een passie voor consumenten. Ervaren in het stimuleren van bedrijfsgroei door innovatieve marketingstrategieën op basis van consumenteninzichten en storytelling. Huidige functie is Marketing & Communication Manager Marsh BeLux, waar diversiteit & inclusie bovenaan de agenda staan.

Wendy Baeyens

Head of the Communication Stream
Tanja Haase
tanja.haase@swift.com

Tanja heeft meer dan 15 jaar ervaring in de financiële sector en levert momenteel productoplossingen die de strategie van Swift ondersteunen.

Tanja is een actieve DEI-voorvechter: ze is medeoprichter van Swift's werknemersnetwerk voor gendergelijkheid en gepassioneerd over het creëren van een meer gendergebalanceerde werkomgeving waarin iedereen zich kan ontplooien.

Tanja Haase

Chair of CEO Workstream
Adéle Warin
Adele.Warin@womeninfinance.be

Adèle heeft altijd al meer willen leren over gendergelijkheid op het werk. Ze vervolgde die zoektocht door haar bachelorscriptie te schrijven over de factoren die vrouwen beïnvloeden om ondernemer te worden in Maleisië. Om meer praktijkervaring op te doen over het onderwerp een stage van 4 maanden bij JUMP. Hier waar ze ontdekte dat haar doel was om DEI-expert te worden. Ze zichzelf voortdurend bij over onderwerpen als empathie, veerkracht en emotionele intelligentie.

Adéle Warin

Diversity and Inclusion Junior Advisor

Is jouw onderneming al aangesloten bij Women in Finance?

Wil jouw onderneming graag lid worden van Women in Finance? Of is je organisatie al lid en wil jij je persoonlijk engageren?

 

“Joining Women in Finance has allowed us to enrich our D&I approach thanks to the numerous best practices shared during the very constructive and pleasant events/workgroups we attended„

Ludivine Pilate, Country CEO Puilaetco