Behind the scenes

Women in Finance zou Women in Finance niet zijn zonder haar leden. Hier lees je meer over de mensen achter de organisatie.

Christine Van Rijsseghem
christine.vanrijsseghem@kbc.be

Met meer dan 30 jaar ervaring in heel wat functies (in belgië en buitenland) in een bank- en verzekeringsgroep, heeft Christine niet alleen waardevolle financiële kennis en leidinggevende capaciteiten, maar ook een groot netwerk opgebouwd.

Christine Van Rijsseghem

Voorzitter
Claire Godding
claire.godding@febelfin.be

Claire investeert veel van haar tijd in het verbeteren van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Na 10 jaar ervaring als Head of Diversity and Inclusion bij BNP Paribas Fortis, stapte Claire in 2019 over naar Febelfin. Haar doel? De hele financiële sector inclusiever en diverser maken.

Claire Godding

Co-voorzitter
Marie-Anne Haegeman
marie-anne.haegeman@euroclear.com

Marie-Anne startte haar carrière bij KBC Groep in 1988. Na verschillende managementfuncties te hebben vervuld, ging ze in 2018 een nieuwe uitdaging aan binnen Euroclear als CRO van Euroclear Bank. Sinds 2020 is Marie-Anne ook de voorzitter van de Belgische ondernemingsraad van Euroclear.

Marie-Anne Haegeman

Voorzitter van de werkgroep cultuur & inclusie
Fréderic Lemal
frederic.lemal@belfius.be

Frédéric werkt sinds 1999 voor Belfius. In november 2020 werd hij aangeduid als Diversity Manager.

Fréderic Lemal

Voorzitter van de werkgroep netwerken
Sarah Ndayirukiye
Sarah.Ndayirukiye@nbb.be

De afgelopen 25 jaar heeft Sarah verschillende controlefuncties binnen de financiële sector uitgeoefend. De laatste 15 jaar spitste ze zich toe op toezicht en regelgeving voor banken. Deze ervaringen omvatten management- en teamcoördinatietaken, waardoor Sarah zich steeds meer bewust werd van het belang van human resources en vooral van de rol van diversiteit in de collectieve intelligentie van een bedrijf.

Sarah Ndayirukiye

Voorzitter van de werkgroep aanwerving en promotie
Marie-Elisabeth Rusling
rusling@skynet.be

Marie-Elisabeth leidt een adviesbureau gespecialiseerd in toegang tot financiering en innovatieprogramma's voor start-ups en kmo's. Sinds 1994 heeft ze vertegenwoordigingen voor de EU geleid, ondersteuningsprogramma's voor het bedrijfsleven ontworpen, verschillende bestuursfuncties bekleed en investeringsecosystemen in een vroeg stadium ontwikkeld in meer dan 40 landen.

Marie-Elisabeth Rusling

Voorzitter van de werkgroep internationale relaties
Rosa Scappatura
rosa.scappatura@bnymellon.com

Rosa heeft de laatste twee decennia binnen Europa verschillende leidinggevende functies bekleed op het gebied van bedrijfsontwikkeling, klantenbeheer en dienstverlening bij BNY Mellon. Vandaag houdt ze toezicht op de activiteiten van BNY Mellon Corporate Trust Luxembourg en is ze verantwoordelijk voor de relatie met de Clearing Houses.

Rosa Scappatura

Voorzitter van de werkgroep communicatie
Rita Thys
rita.thys@assuralia.be

Meten is weten! Dat is het motto van Rita Thys, sinds 2007 Directeur verzekeringstechnische studies bij Assuralia.

Rita Thys

Lid van het bestuurscomité
Alison Dankers
Alison.Dankers@febelfin.be

Alison startte haar loopbaan bij Febelfin in september 2015. Na het doorlopen van functies binnen corporate affairs en betaalverkeer koos ze er in 2019 voor om het marketing- en communicatieteam te versterken. Alison stond mee aan de wieg van Women in Finance en staat in voor de organisatie van evenementen, het dagelijks websitemanagement en de communicatie-aanpak van diverse projecten.

Alison Dankers

Lid van het bestuurscomité

Is jouw onderneming al aangesloten bij Women in Finance?

Wil jouw onderneming graag lid worden van Women in Finance? Of is je organisatie al lid en wil jij je persoonlijk engageren?

 

“Joining Women in Finance has allowed us to enrich our D&I approach thanks to the numerous best practices shared during the very constructive and pleasant events/workgroups we attended„

Ludivine Pilate, Country CEO Puilaetco

Onze leden

Deze 44 instellingen gingen je al voor.