< Alle activiteiten

21 June, 2021

Evenement over het belang van gendergelijkheid in de financiële sector

  • Wist je dat er wereldwijd iets meer vrouwen dan mannen werkzaam zijn in de financiële wereld, maar dat vrouwen slechts 28% van de managementfuncties bekleden?

  • Wist je dat het toevoegen van vrouwen aan de C-Suite/het Executive Committee simpelweg de manier verandert waarop organisaties denken en handelen (bijv. omdat vrouwen meestal meer risico-avers zijn)?

  • Wist je dat jouw bedrijf, samen met 42 andere financiële instellingen, het Women in Finance Charter heeft ondertekend, dat in juni 2019 werd gelanceerd?

Benieuwd waarom gendergelijkheid zo belangrijk is in onze sector? Neem dan deel aan het virtuele Women in Finance-event op 21 juni 2021 om 15:00 uur - gratis en toegankelijk voor alle medewerkers die werkzaam zijn in de financiële sector.

Tijdens dit evenement ontdek je:

  • waarom gender in de financiële wereld (nog steeds) een echte uitdaging is.

  • welke vooruitgang - op basis van cijfers - we tot nu toe hebben geboekt.

  • hoe Women in Finance een positieve bijdrage levert.

Daarnaast krijg je de kans om deel te nemen aan een interactieve workshop over netwerken, bondgenootschap of hoe je een inclusieve people manager kan zijn.

De voertaal van het evenement zal een mix zijn van Engels, Nederlands en Frans (meer details hieronder). Elke deelnemer kan participeren in de taal van voorkeur.

Op het programma:

15:00 - 15:15 Welkom door Christine Van Rijsseghem - Voorzitter van Women in Finance (EN)

15:15 - 15:45 Keynote speech door Corinne Post - Professor @ Lehigh University: hoe kan gender mix de manier van denken in directieteams veranderen? (EN)

15:45 - 16:00 2 jaar Women in Finance: waar staan we vandaag, welke vooruitgang is geboekt en wat kan er beter? - Claire Godding, medevoorzitter van Women in Finance (EN)

16:00 - 16:30 3 gelijktijdige workshops over:

Als vrouw: hoe verbeter je je netwerk en zichtbaarheid? - Elke Jeurissen, expert in inclusief leiderschap (NL/ FR)

Als man: wat heb jij te winnen bij meer genderevenwicht en hoe kun je een bondgenoot worden? - Dirk Van Gerven, Managing Partner NautaDutilh (NL/ FR)

Als people manager: hoe kan jij bijdragen tot een inclusieve omgeving waarin vrouwen meer zichtbaarheid en kansen krijgen? –  Nicole Chandrashekara, Associate Client Partner @ Korn Ferry (EN)

16:30 - 16:50 Kernboodschappen uit de workshops toegelicht (NL/ FR/ EN)

16:50 - 17:00 Interactieve dialoog over volgende stappen: wat kun je doen & wat kun je verwachten van Women in Finance?

Interesse? Schrijf je dan snel hier in.