Nieuws

Hier verzamelen we alle artikels, data en onderzoek die relevant zijn voor werknemers uit de financiële sector.

Katia Al Jbrail is een Regulatory Relations Process Manager bij Bank New York Mellon. Katia deelt haar verhaal over het opbouwen van vertrouwen en hechte relaties in haar boeiende carrière.

Onze vaste #WomenInFinance waarde, Claudia Roosen, is al meer dan 20 jaar Relationship Executive bij BNY Mellon. Claudia heeft het met ons over het overwinnen van angsten. Ze deelt met ons de beste én slechtste presentatie van haar leven.

Bengi Erer werkt vandaag als interne Agile Coach bij Euroclear. TIjdens haar 25 jarige loopbaan in de financiële sector, heeft Bengi heel wat kansen gekregen, mede door open te staan voor verandering en nieuwe mogelijkheden. Hier lees je haar verhaal.

#WomenInFinance kreeg de kans om Marie Parent van ING te interviewen. Marie is een Digital Marketeer, Customer Journey Expert en Customer Experience Specialist die eerlijkheid en voortdurend leren hoog in het vaandel draagt. Marie beleeft een energieke carrière en deelt haar ervaringen met ons.

Geweldige communicator, empathisch en een pro in netwerken. Dat zijn woorden die Jason-Louise Graham het best zouden beschrijven. Ze is Project Mananger Talent and Learning bij ING. Als #womaninfinance deelt Jason-Louise haar verhaal en haar advies met ons.

Euroclear's eigen Salomé Adjeme vertelt #WomenInFinance haar verhaal over haar jarenlange carrière in de sector. Salomé, Collateral Account Manager en fervent Oprah Winfrey fan, is ook de mede-oprichter van de Women Empowering Academy en de Business Black Excellence Summit.

Onze historica, Dana Brants, is geen typische #WomanInFinance. Dana, die werkt als Tribe Lead voor Customer Interactions bij SWIFT, vertelt ons over hoe ze de overstap maakte van dromen over Indiana Jones naar werken in de banksector.

Van het onderwijs naar het bankwezen, Isabelle Brees deelt haar verhaal met #WomenInFinance als nieuwkomer in de bankwereld. Isabelle is specialist CLT - KYC voor Midcorporates en Institutionals bij ING België en ze deelt graag haar anekdotes over haar carrièreswitch, en hoe ze gegroeid is in de financiële sector.

Degroof Petercam's, Kaatje Butlé deelde haar verhaal als een tech-savvy "WomenInFinance". Kaatje, die Chief Audit Executive is, geeft ons inzicht in haar steeds veranderende carrière en de belangrijke levenslessen die ze onderweg heeft geleerd.

Onze eigen Rosa Scappatura deelt haar verhaal over haar sprong in de bankwereld. Rosa, die een Relationship Executive en Head of Corporate Trust Luxembourg is bij BNY Mellon, vertelt ons persoonlijk over haar moedige carrière in de financiële wereld.

Laura Lumingu, beleidsadviseur digitale transformatie in innovatie, mobiel, data en AI bij KBC, is een ambitieuze #WomaninFinance. Ze deelde enthousiast haar verhaal met ons. Hier lees je er alles over.

Alima Mamadou is accountant en bestuurslid diversiteit en inclusie bij de Nationale Bank van België. Haar advies voor vrouwen in de financiële sector vandaag? Als je je op een plek bevindt waar je niet aan tafel past, maak dan je eigen tafel. Hier lees je haar verhaal.

Sophie Sine is Internal Community Manager bij AG Insurance. Ze gelooft rotsvast in het belang van vrouwelijke rolmodellen. Waarom ze dat doet, lees je hier.

Mathy Muteba werkte de afgelopen twee maanden als jobstudent bij Women in Finance. Nu gaat ze haar derde jaar als studente Bedrijfskunde aan de KU Leuven in. Voordat ze vertrok, deelde ze haar verhaal met ons.

Nieuwe week, nieuw portret! Fernanda Aspilche Ferro omschrijft zichzelf als een voorvechtster voor mensen met zeldzame ziekten. Nieuwsgierig? Je ontdekt het volledige - Engelstalige - interview hier.

Elke week publiceren we het verhaal van een inspirerende vrouw actief in de financiële sector. Deze week deelt Corine Isorez haar verhaal. Opgelet: dit interview is enkel beschikbaar in het Engels.

Elke week delen we het inspirerend verhaal van een vrouw werkzaam in de financiële sector. Antoinette d'Aspremont Lynden bijt de spits af. Opgelet: dit interview is enkel beschikbaar in het Engels.

In dit artikel lees je meer over welke vormen van impact vrouwen binnen een directieteam kunnen hebben.

Mannen en vrouwen bekijken de wereld vanuit een ander perspectief. Jongere en oudere werknemers hebben vaak een andere visie op de zaken. Dat is ook zo voor wie opgroeit in een andere cultuur. Plaats al die verschillende perspectieven samen en je krijgt niet alleen betere inzichten maar ook betere beslissingen. 

Regelmatig zetten we één van onze leden in de kijker. Deze keer is het de beurt aan Valérie Urbain, CEO bij Euroclear Bank. Ontdek haar parcours in de volgende videoboodschap.